Site icon Granite of science

Професор Максим Лепський о звинуваченні академiка Олега Мальцева

Інформація про звинувачення Олега Вікторовича Мальцева мене призвела у шоковий стан. Я знаю Олега Вікторовича з іншого боку і з інших позицій. Тому наведу лише факти.

Під час повномасштабної агресії рф проти України він разом з професором Харві Вольфом Кушнером, – лідером кримінології США, дослідником міжнародного тероризму, який розслідував події 911 в Нью-Йорку, – організували публікації українських вчених у відомому науковому журналі «American Behavioral Scientist». Перший спільний номер був підготовлений до першого візиту Президента України Володимира Зеленського у США (грудень, 2022). Особисто я і моя дружина підготували статтю «The war in Ukraine as the challenge to NATO: from peacekeeping to peaceengineering», про те, як НАТО має брати на себе лідерство у процесі мироінженірінгу і допомагати Україні.Через рік був організований професором Харві Кушнером і Олегом Мальцевим випуск, присвячений проблематиці тероризму. Ми з дружиною написали статтю: «The Phenomenon of the Terrorist State in Contemporary Geopolitics: Attributive, Static, and Dynamic Characteristics», у який для науковців США та інших країн науково довели всі ознаки держави-терориста в агресії рф. Під час повномасштабної війни рф проти України Мальцев О.В,, як вчений та організатор науки, був ініціатором міжнародних конференцій та зустрічей науковців, в тому числі з питань роботи українських науковців в умовах війни, про зміст війни і напрями її дослідження. Всі конференції знаходяться у відкритому доступі. Запрошені спікери – це світові науковці, дослідження яких знаходяться на передньому краї сучасної науки: професор Данієл Каннеман (нобелівський лауреат, на жаль його вже немає з нами); професор Джефрі Уест (дослідник фрактального підходу), кримінолог зі світовим ім’ям; професор Антоніо Нікассо, американський кримінолог; професор Еміліо Віано; професор чиказької школи соціології Джером Крейс та інші.

Важливим напрямом наукової діяльності є кримінологія, особливо дослідження боротьби з організованою злочинністю. Олегом Вікторовичем Мальцевим були проведені інтерв’ю та конференції з лідерами світової кримінології, психології, соціології, філософії, урбаністики. Я згадав далеко не всіх відомих науковців у цій сфері, з якими було встановлено його наукове спілкування. Ми разом з Олегом Вікторовичем написали три монографії у напрямі роботи з фотографією та візуальної соціології в кримінології.

Якщо комусь цікава моя думка, я особисто не вірю в зраду Олега Вікторовича Мальцева і хочу скорішого його повернення в наукову та дослідницьку діяльність!

Лепський Максим Анатолійович — доктор філософських наук, професор, професор кафедри соціології факультету соціології та управління Запорізького національного університету, голова дослідницького комітету із соціального прогнозування Соціологічної Асоціації України, академік УАН.

Читайте по справі Олега Мальцева:

Официальное обращение академика Мальцева

Дело ученого Олега Мальцева: интервью с адвокатом

Президент Европейской академии наук Украины Джером Крейс о задержании О.Мальцева

Заслужений журналіст України Кім Каневський про справу академіка Мальцева

_____________________________________________________

✒️Підписуйтеся на наш Telegram-канал та дивіться відео
на каналі у YouTube

📩У нас є сторінка на Facebook
📩Надіслати статтю unbelievablesci55@gmail.com

Exit mobile version